Tulevaisuusvaliokunta vierailee Vaasassa

28.11.2019 klo 09:59
Kansanedustaja Joakim Strand (RKP) on puheenjohtajan ominaisuudessa kutsunut eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan Vaasaan. Tulevaisuusvaliokunta on aikaisemmin syksyllä tutustunut tutkimuskeskus CERNiin Sveitsissä, mutta valiokunnan ainoa virallinen kotimaanmatka suuntautuu Vaasaan.

Tulevaisuusvaliokunta käsittelee tulevaisuuden kehitykseen vaikuttavia tekijöitä, tulevaisuuden tutkimusta ja teknologiakehityksen vaikutuksia. Valiokunnan toimialaan kuuluvat myös muun muassa valtioneuvoston tulevaisuusselonteko ja YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelma (Agenda2030).

 

Olennainen osa matkaa on käydä sisäisiä keskusteluja valiokunnan tulevan vaalikauden painopistealueista. Valiokunta on myös tavannut/tulee tapaamaan muun muassa Vaasan kaupungin, Vaasan hovioikeuden,

 

Ammattikorkeakoulu Novian, Vaasan Yliopiston, Vaasan ammattikorkeakoulun, Wärtsilän, Merenkurkun neuvoston, Vaasan Sähkön ja Wasa Innovation Centerin edustajia.

 

- Arvostan suuresti, että niin moni kollega puoluerajojen yli kiireisestä syksystä huolimatta ovat valmiita panostamaan kaksi päivää Vaasan-vierailuun keskellä viikkoa. Aloitimme kiertoajelulla, jonka aikana näytimme eri investointeja ympäri kaupunkia – sairaalasta Vaskiluodon projekteihin. Kollegat nauttivat myös Strömsö-vierailusta ja moni oli vakuuttunut, että osittain myös sen takia saimme todistaa Sportin voittoa illemmalla. ”Meni niin kuin Strömsössä!” on legendaarinen sanonta, joka on tunnettu koko maassa! toteaa Strand.

 

- On arvokasta pystyä antamaan syvällisempi kuva energiateknologiaklusterista ja ympärillä olevasta ekosysteemistä. Vaasalainen energia- ja ilmastoteknologia voi pelastaa maailman. On hienoa, että meillä on ystäviä eri puolueista ja eri puolelta Suomea, jotka yhdessä Vaasan seudun kanssa haluavat vahvistaa Suomea ja juuri tätä sektoria, Strand jatkaa.

 

Matkalle osallistuvat valiokunnan puheenjohtaja Joakim Strand (r.), varapuheenjohtaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr.), sekä valiokunnan jäsenet Marko Asell (SDP), Ville Kaunisto (kok.) Ari Koponen (ps.), Sari Tanus (KD) ja Sinuhe Wallinheimo (kok.).

 

SINUHE WALLINHEIMO (KOK.): " - Mielestäni kaikkien kansanedustajien pitäisi tutustua Vaasan energiaklusteriin. Täältä jokainen maakunta ja edustaja voisi oppia jotain. Täällä tehdään maailmanluokan innovointia monella saralla."

 

PIRKKA-PEKKA PETELIUS (VIHR): " - Eräs Tulevaisuusvaliokunnan keskeisistä tehtävistä on teknologiavaikutusten arviointi. Tällä matkalla olemme saaneet havaita Vaasan seudun laaja-alaisen dynaamisuuden uusien teknologioiden kehittäjänä sekä ennakkoluulottomana käyttäjänä. Eri toimialojen yhteen sovittaminen on myös alueen suuri vahvuus."

 

ARI KOPONEN (PS): " - Joka viikko eduskunnan salissa kuuluu varsinkin vihreiltä syytöksiä suomalaisia kohtaan, miten me emme tee mitään ilmastonmuutoksen eteen. Tämä vierailu Vaasan energiaklusterin vieraana osoitti jälleen, kuinka paljon me oikeasti teemme ongelman korjaamisen eteen. Suosittelen vierailua Vaasaan koko vihreiden eduskuntaryhmälle!"

 

VILLE KAUNISTO (KOK): " - Vaasan seudun yritys- ja innovaatiomaailmasta on hienoa viedä oppeja kotipuoleen yhteistyön mahdollisuuksista."

 

SARI TANUS (KD): " - Vaasassa on tekemisen meininki monella sektorilla. Haasteet on nähtävä mahdollisuuksina. Asenne ja tahtotila ratkaisevat ja sitä kaupungista löytyy. Upeaa oli nähdä tätä myös jäähallissa ja todistaa Vaasan Sportin 5-4 voitto Kookoosta. Siitä se nousu alkoi!"

 

MARKO ASELL (SDP): " - Tulevaisuusvaliokunnan matka on mennyt kuin Strömsöössä, jossa myös kävimme. Vaasan seudun vaikuttajien kova itseluottamus, rohkeus ja luova ”hulluus” on selvästi avain menestykselle. Yritysten vahva osaaminen ja yhteistyökyky takaa menestyksen myös jatkossa. Vaasassa on nostetta."

Joakim Strand

Meillä kansanedustajilla on erityinen vastuu – myös sanomisistamme

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutzin mukaan tässä tilanteessa samoja sääntöjä ja lakeja tulisi soveltaa kansanedustajiin kuin kaikkiin muihin.
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
26.06.2020 klo 12:04

Tärkeä edistysaskel inhimillisemmälle vanhustenhuollolle

Eduskunnan sosiaali – ja terveysvaliokunta sai eilen valmiiksi mietintönsä laista 0,7 henkilöstömitoituksesta iäkkäiden henkilöiden tehostetussa palveluasumisessa ja pitkäaikaisessa laitoshoidossa. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee ehdotuksesta.
Veronica Rehn-Kivi
23.06.2020 klo 12:48

Sote-uudistuksen lausuntokierros on erittäin tärkeä

Kesäkuun puolivälissä hallitus lähetti sote-uudistuksen lakiesitys lausuntokierrokselle. Luonnos hallituksen lakiesitykseksi on hyvin laaja, siksi perehetymis- ja lausuntoaika lakiesitykselle on 25. syyskuuta asti.
Thomas Blomqvist
22.06.2020 klo 14:16

Vastaus kirjalliseen kysymykseen ulkomaisten lippujen alla purjehtivilla aluksilla koronakriisin takia eristettyinä olevista suomalaisista miehistön jäsenistä

Kansanedustajat Sandra Bergqvist ja Mats Löfströmin ym. esittivät kysymyksen ministeri Haavistolle: Mitä hallitus tekee niiden suomalaisten merimiesten kotiin saamiseksi, jotka tällä hetkellä ovat eristyksissä ulkomaisten lippujen alla purjehtivilla aluksilla ja aikooko hallitus toimia kansainvälisesti, esimerkiksi Kansainvälisessä merenkulkujärjestössä IMO. ssa, kansainvälisen ratkaisun löytämiseksi siihen ongelmaan, että miehistön jäsenet eivät pääse poistumaan aluksiltaan?
Christel Liljeström
17.06.2020 klo 14:12

Pyörät pyörimään

Pari vuotta sitten ilmestyneen ”Pohjalaasuuren käsikirjan” mukaan yritteliäs elämänasenne on pohjalaisuuden parasta perintöä nykypäivänä.
Anna-Maja Henriksson
14.06.2020 klo 07:11

Bergqvist vaatii toimenpiteitä uhanalaisen haahkan suojaamiseksi

Haahkakanta on viimeisen 20 vuoden aikana taantunut Suomessa.
Sandra Bergqvist
12.06.2020 klo 14:06

Monipuoliset panostukset luovat uskoa tulevaisuuteen

Hallituksen ennätyksellisen suuri lisätalousarvio luo edellytyksiä kasvulle ja siten myös pidemmällä aikavälillä tasapainoa valtiontalouteen, painottaa kansanedustaja Joakim Strand (RKP) Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa neljännestä lisätalousarviosta keskiviikkona.
Joakim Strand
10.06.2020 klo 15:00

Tarvitsemme ennustettavan investointiympäristön yrityksille

Anders Adlercreutz
09.06.2020 klo 17:00

Ryhmäpuheenvuorot

Neljäs lisätalousarvio

Lähetekeskustelussa ryhmäpuheenvuoron piti edustaja Joakim Strand
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
10.06.2020 klo 15:29

Palautekeskustelu julkisen talouden suunnitelmasta

Ryhmäpuheenvuoron piti edustaja Veronica Rehn-Kivi 9.6.2020.
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
09.06.2020 klo 15:30

Valtioneuvoston selonteko EU:n taisteluosaston valmiusvuorosta 1.7.–31.12.2020

Ryhmäpuheenvuoro 6.5.2020, Eva Biaudet, Ruotsalainen eduskuntaryhmä
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
06.05.2020 klo 18:00

Valtioneuvoston asetus valmiuslain 86, 88, 93 ja 94 §:ssä säädettyjen toimivaltuuksien käytön jatkamisesta

Ryhmäpuheenvuoro, edustaja Anders Adlercreutz. Puhe on kaksikielinen.
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
06.05.2020 klo 14:58

Julkisen talouden suunnitelma vuosille 2021–2024

Ryhmäpuheenvuoro 21.4.2020, Veronica Rehn-Kivi, Ruotsalainen eduskuntaryhmä
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
21.04.2020 klo 15:00

Lähetekeskustelu valmiuslaki 17.3.2020

Ryhmäpuheenvuoro, Anders Adlercreutz, Svenska riksdagsgruppen
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
17.03.2020 klo 18:00

Valtiopäivien avauskeskustelu 11.2.2020

Ryhmäpuheenvuoro, Anders Adlercreutz, Ruotsalainen eduskuntaryhmä
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
11.02.2020 klo 15:00

Välikysymyskeskustelu, al-Hol

Ryhmäpuheenvuoron pitäjä edustaja Eva Biaudet
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
17.12.2019 klo 15:00

Talousarvion palautekeskustelu

Ryhmäpuheen pitäjä ryhmäpuheenjohtaja Anders Adlercreutz.
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
17.12.2019 klo 11:00

Valtioneuvoston tiedonanto hallituksen ohjelmasta

Ryhmäpuheenvuoron pitäjä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
16.12.2019 klo 13:00